Головна » 2014 » Липень » 16 » Обов’язок кожного депутат прозвітуватися перед виборцями мінімум раз на рік
16:38
Обов’язок кожного депутат прозвітуватися перед виборцями мінімум раз на рік

Депутатів обирає народ, і саме народ має право знати, а що вони зробили за час свого перебування в ролі обранців. Обов’язок кожного депутат прозвітуватися перед виборцями мінімум раз на рік, вимагає закон. Але чи дотримуються цих вимог наші місцеві депутати. Відповідно до діючого законодавства обранці місцевої ради є відповідальним перед виборцями свого виборчого округу і їм підзвітним (частина 3 статті 11 Закон України “Про статус депутатів місцевих рад”). Відповідно до ст.16 того ж Закону депутат місцевої ради періодично, але не рідш одного разу на рік, зобов’язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу.
Проте, не зважаючи на вказані статті закону та чітко зазначені в них вимоги, виконувати їх Шполянські депутати не поспішають. І мабуть впершу чергу повинен прозвітувати про свою роботу міський голова.
Окрім цього, міська рада повинна визначати орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями. Адже депутатський звіт це, в першу чергу, — обов’язок кожного депутата місцевої ради забезпечити право громадян на отримання інформації про свою діяльність.
Однак, дотепер такого рішення про обов’язковість звітування депутатів перед виборцями у Шполянській міській раді немає. А може це вигідно нашим обранцям - зручно відсидітися за спинами колег, а кого і так пронесе. Варто прислухатися до думки Шполян та чітко організувати звітність депутатів міської ради. От тоді всі побачать кому не варто давати мандат довіри. Звичайно що для деяких депутатів це не зручно, особливо коли немає про що звітувати. Цікаво було б поспілкуватися з обранцями та послухати як їм вдається вирішувати нагальні проблеми Шполян та розмістити звіти в засобах масової інформації.
І звіти - це не елемент самовихваляння, а здоровий і адекватний діалог із тими, хто делегував вам право приймати рішення від імені громади.
Шановні депутати! Закликаємо вас прозвітувати у 2014 році.

Переглядів: 870 | Додав: shpolanews | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 1
0
1 Цезарь Порошенко   (23.07.2014 07:18) [Материал]
Давайте попросимо дуже депутата від " Свободи" Кишінька прозвітувати скільки вони з тестем Присяжненком поставили точок для торгівлі морозивом та піццами, коісків-ригалок, скільки раз зривали сесії коли депутати не голосували за їх особисті питання, як збирались за людський рахунок вулицю перейменувати.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Яндекс.Метрика