Головна » Статті » Мої статті

Час іде історія змінюється

     Слава Шполянщини примножується новими іменами новими героями. Стадіон «Колос» носитиме звання імені генерала Ігоря Момота.

 

 


     Стадіон, який знаходиться в цетрі міста завжди приймає своїх спортсменів, в його історії юні спортсмени йдуть до вершин, професіонали здобувають перемогу.
Сьогодні з ініціативи Шполянської  районної організації «Батьківщина» піднято питання про присвоєння почесного звання стадіону. Нагадуємо, Ігор Момот пройшов війну в Афганістані, був справжнім бойовим офіцером. З перших днів загострення на Сході України Ігор Федорович разом з своїми підопічними з навчального центру «Оршанець» відправився на Схід. Його група виконувала завдання по охороні державного кордону на найбільш складних ділянках, неодноразово вступала в бій з терористами та знищувала їх. 11 липня терористи нанесли вогневий удар  з установки «Град». В результаті обстрілу полковник Ігор Момот та ще троє прикордонників загинули.


      Народився Ігор Федорович Момот 18 серпня 1965 року в місті Тирасполі Республіки Молдова. Освіта вища, 1986 року закінчив Свердловське вище військово-політичне танково-артилерійське училище; 1997 – Академію Прикордонних військ України, 2006 – Міжрегіональну академію управління персоналом.
     Після завершення Свердловського вищого військово-політичного танково-артилерійського училища в 1986 році до 12.06.1992 служив у Середньоазіатському прикордонному окрузі КДБ СРСР, з 12.06.1992 – у Прикордонних військах України. 12.12.07 очолив Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України.

.

31 травня нинішнього року був назначений заступником начальника Східного регіонального управління Прикордонних військ України.
     Указом Прензидента України звання генерал-майор посмертно присвоєно заступнику керівника Східного регіонального управління Держприкордонслужби полковнику Ігорю Момоту.  Подвиг героя - приклад патріотизму, на якому буде навчатися молоде покоління наших Шполянських спортсменів.
     Також за словами Президента України, імя Ігора Момота буде присвоєно одній з прикордонних застав України.

Категорія: Мої статті | Додав: shpolanews (23.07.2014) | Автор: Shpolanews E W
Переглядів: 681 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]